Aktiviteter

Vilka aktiviteter vi kommer att ägna oss åt under projektets gång är till stor del upp till adepterna och planeras utifrån deras intressen och önskemål. Mer information om exakta datum för nätverksträffar och studiebesök kommer senare, tills dess kan ni läsa lite om vad vi brukar göra och vad vi gjorde tidigare år.

Adastras mentor- och nätverksprojekt brukar inledas med en middag där alla antagna adepter träffas. Vi äter och dricker lite gott samt lär känna varandra. Adepterna får berätta vad de vill få ut av projektet och får i slutet av kvällen veta vilka som är deras mentor.

Därefter planeras det första studiebesöket in.  Studiebesöken kan skilja sig åt från år till år beroende på vilka intressen adepterna har. Vi planerar in en aktivitet var tredje/fjärde vecka.

Här är några exempel på de studiebesök som vi tidigare har gjort:

  • Studiebesök på Högsta domstolen. Vi blev omhändertagna av justitierådet Ann-Christin Lindeblad. Hon visade oss runt i Högsta domstolens vackra lokaler och berättade om hur en vanlig dag kan se ut där. Ann-Christin Lindeblad roade oss också med en hel del anekdoter från hennes karriär.
  • CV- skola på DLA Nordic. Det blev en lärorik kväll där adepter fick goda tips om vad ett personligt brev och CV ska innehålla.
  • Studiebesök på utrikesdepartementet. Folkrättsrådgivaren Erik Wennerström, (numera generaldirektör för Brottsförebyggande rådet) visade oss runt och svarade på våra frågor om arbetet på Utrikesdepartementet.
  • Mingelkväll på PwC med både adepter och mentorer. Kvällen inleddes med ett föredrag om karriärmöjligheterna på PwC där endast adepterna deltog. Därefter slöt mentorerna upp och det var dags för en mingelmiddag. Temat för kvällen var förebilder och vi fick lyssna till två inspirerande tal.
  • Retorikövning på Westermark & Anjou, Urban Båvestam och Monica Lagerkrantz gav oss en lärorik föreläsning i retorik
  • En talarkväll med Advokat Katja Muturi från Borgström och Bodström. Katja Muturi delade med sig av sina erfarenheter från yrkeslivet och vi fick en inblick i hur arbetet på kammarrätten skiljer sig från arbetet på en brottmålsbyrå.
  • Miljörättsseminarium på Foyen Advokatfirma, kvällen inleddes med ett miniseminarium som leddes av Sara Sjöholm, Caterina Carreman och Sophia Linderstam. Miniseminariet efterföljdes av en mingelmiddag.
  • Studiebesök på Advokatfirman Lindahl där Advokat och delägare Eva-Maj Mühlenbock berättade för oss om sin karriär och sina förebilder.

Mellan dessa aktiviteter träffade vi naturligtvis också våra mentorer. Hur dessa träffar går till är naturligtvis något som adepten och mentoren planerar själva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s